Windows Movie Maker letöltése Windows 7-re - Szoftver Tippek

Windows Movie Maker letöltése Windows 7-re

Soha nem foglalkoztam videó szerkesztéssel és minden jel arra utal, hogy ha a jövőben véletlenül fogok, akkor csupán hobby szinten. A napokban azonban össze akartam dobni egy kis videót néhány képből, így kénytelen voltam picit utánanézni a dolgoknak és rájönni arra, amire a legtöbb 15 éves már régen rájött: Windows Movie Maker talán a legegyszerűbb eszköz, amire egy amatőr ráteheti a kezét. Arra is emlékeztem, hogy korábban Windows XP alatt ott volt a Start menüben és engem mennyire zavart, most azonban Windows 7 alatt hiába kerestem…

Bizony, jól emlékeztem, Windows XP alatt csakugyan elérhető volt a Windows Movie Maker, azonban Windows 7 alatt már nem. A Windows Movie Makes egy a Microsoft által fejlesztett ingyenes alkalmazás, amely lehetővé teszi videók készítését és szerkesztését komolyabb hozzáértés igénye nélkül.

A  Windows Movie Maker ma már Windows Live Movie Maker név alatt fut és amint a neve is jelzi, a Windows Live család része lett. Őszintén szólva nagyon részletesen nem vettem szemügyre, nagyjából ugyanazt nyújtja, mint az elődje és még én is, akinek finoman szólva fogalma se volt a videó szerkesztésről, pár perc alatt összedobtam a videót.

Aki valamilyen oknál fogva esetleg nem szeretné az új, Live verziót használni, annak a Microsoft elérhetővé tette a régi, 2.6-os verziót, amely most már semmi gond nélkül fut Windows 7-en is.

Windows Live Movie Maker letöltése: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker?wa=wsignin1.0

Windows Movie Maker 2.6 letöltése: http://www.microsoft.com/downloads/en/confirmation.aspx?familyId=d6ba5972-328e-4df7-8f9d-068fc0f80cfc&displayLang=en1 Comment