WordPress dokumentáció - Szoftver Tippek

WordPress dokumentáció

Már annyira elterjedt a WordPress blog-motor, hogy lassan minden második oldalt az hajt. De nem csak a bloggerek körében terjedt el az ingyenes rendszer, flexibilitásának köszönhetően egyre több célra használjuk. Egyre gyakrabban találkozhatunk WordPress által hajtott webkatalógussal vagy akár e-commerce oldallal. A kiegészítőknek köszönhetően a lehetőségeink korlátlanok, szinte bármire átalakítható a WordPress, így nagyon sokan fognak neki pluginokat írni, új sablonokat készíteni…

A WordPress Codex nagyszerű leírás a tapasztaltabbak számára, azonban nagyon sokan ugranak neki a WordPressnek anélkül, hogy bármi kevés tapasztalatuk lenne PHPban, illetve programozásban. Lássuk be, ők nem fognak népszerű kiegészítéseket írni, a legtöbb esetben csupán apró módosításokat szeretnének elvégezni a meglévő oldalukon, mint például a dátum formátum megváltoztatása. Számukra picit frusztráló lehet a WordPress Codex böngészése.

A DBS>Interactive közzétette WordPress dokumentációját a WordPress 2.x és WordPress 3.0+ verziókhoz: http://www.dbswebsite.com/design/wordpress-reference/. Előnye a WordPress Codex-el szemben, hogy könnyebben áttekinthető és pillanatok alatt megtalálhatjuk a keresett függvényt és annak leírását, legyünk tapasztalt programozók vagy csupán lelkes amatőrök.

Wordpress Dokumentáció

A dokumentációban minden függvényhez tartozik egy rövid leírás, amelyből kiderül, hogy az mire is használható. Ha valamelyik függvénynek paramétert is megadhatunk, akkor rövid leírást kapunk a paraméterekről is.A hozzászólások lezárultak.