WP Super Cache – nem is annyira super? - Szoftver Tippek

WP Super Cache – nem is annyira super?

Picivel korábban már írtam arról, hogy a SzoftverTipp túl sok rendszert zabált és a Hostgator volt annyira rendes, hogy nem lőtte ki, hanem telepített egy kiegészítőt, amivel vissza fogta az oldal étvágyát. A kiegészítő a WP Super Cache volt, ami néhányunknak elég komoly fejtörést képes okozni.

Mikor elolvastam a Hostgatortól kapott emailt, nagyon örültem, hogy a SzoftverTipp még áll és a szolgáltató meg is oldotta a gondot a WP Super Cache telepítésével. Az oldal szépen működött tovább, látszólag minden rendben volt, új bejegyzés írásakor kiürült a cache, aztán szépen lassan újragenerálódott az egész. Az oldal begyorsult, és leszámítva 1-2 esetet, mikor a designon változtattam pár apróságot és az nem akart megjelenni – mert ugye vagyok annyira ügyes, hogy elfelejtettem törölni a cachet – nem volt semmi gond…

Aha… vagyis gond az volt, csupán nem tudtam, hogy a WP Super Cache miatt. A WordPress kiegészítő telepítése után az Alexa rankem ~450.000-ről gyönyörűen esett vissza ~700.000 fölé. Különösebben nem zavart, az Alexa rank úgyse szoroz, se nem oszt, csak kíváncsi kezdtem lenni, hogy hová tűntek a látogatóim. Mikor a Google Analytics profilt vizsgálnám, akkor veszem észre, hogy az bő egy hónapon keresztül nullázott minden nap.

Ekkor nézegettem, hogy milyen WordPress kiegészítőket telepítettem az utóbbi időben és akkor jutott eszembe a WP Super Cache. Pár napra kikapcsoltam és az Analytics adatok helyreálltak és az Alexa rankem is kezdett csökkenni. Nem mertem úgy hagyni, nehogy megint túlzabálja magát, így a WP Cache kiegészítőt telepítettem, ami nagyjából ugyanazt nyújtja, mint gonosz testvére, csupán békén hagyja az Analytics adatainkat meg az Alexa ranket. :)A hozzászólások lezárultak.