Yahoo Meme - Szoftver Tippek

Yahoo Meme

Annak ellenére, hogy a Yahoo összes social network kategóriába sorolható projektje kudarcba fulladt (Flickr meg Delicious nem számít, mert nem ők indították), még mindig próbálkoznak. A legújabb projektjük egy microblogging rendszer, a Yahoo Meme, ami a Twitter és a Tumblr egyesítve.

A Yahoo nem csapott nagy felhajtást, pár hónapja csendben indult portugál nyelven az új projekt. Később megjelent spanyolul is és most minden jel arra utal, hogy hamarosan itt az angol verzió.

yahoo-meme

Mint korábban már írtam a Yahoo Meme Twitter és Tumblr egy rendszerben. A felhasználók szöveget, képeket, videókat és zenét oszthatnak meg. Ugyanúgy, mint Twitteren itt is követhetjük egymás bejegyzéseit, azokra reagálhatunk. A Meme még nem elérhető mindenki számára, akik ki szeretnék próbálni megadhatják az email címüket és majd értesítést kapnak ha elkészült a fiókjuk.

Nem akarok ünneprontó lenni, de véleményem szerint ez ismét egy döglött projekt, hiszen Twitteren eddig is be tudtuk szúrni internetre feltöltött képeink, zenéink vagy videóink linkjeit, a rendszer nem nyújt olyan übercool szolgáltatásokat, hogy érdemes legyen áttérni Twitterről Meme-re. Na meg ne feledjük, hogy az emberek nem szeretik a változást, mi kockák kipróbáljuk az új dolgokat, mert hajt a kíváncsiság, de a legtöbb esetben úgyis maradunk a megszokottnál. Szerintem viszonylag kevesen fognak áttérni, főleg ha a meglévő követők és azok a személyek akiket ők követnek nem váltanak. De szeretném ha nem lenne igazam és végre sikerülne valami a Yahoonak social networking téren is ;)A hozzászólások lezárultak.