Firefox a reklámok ellen - Szoftver Tippek

Firefox a reklámok ellen

Érzem, hogy ezt még nagyon meg fogom bánni, de nem gáz, kibírom… :) Ma már rengeteg olyan weboldal van, amelynek tulajdonosa a reklámokból remél szert tenni némi zsebpénzre. Ez nem is lenne nagy gond, hiszen valamilyen fizetséget mégis csak érdemel, hiszen pénzt és időt áldoz oldalára, de sajnos vannak akik túlzásokba esnek (gondolok itt a pop-up és pop-underekre, valamint a hatalmas bannerekre amelyek nem csak elcsúfítják az oldalt, hanem ezek lassú betöltődéséhez is vezetnek. Itt jön képbe a Firefox és az AdBlock Plus páros…

Na de mielőtt megkapnád a linket, még mondanék pár szót a duoról. A Firefox egy amúgy is ütős böngésző, már több mint 3 éve használom de nem lehet panaszom rá, viszont az AdBlock Plus hab a tortán… Segítségével nem csak képeket, hanem flash animációkat és scripteket is blokkolhatunk.

Használata igen egyszerű: ha képet akarunk letiltani, akkor csak jobbkattintunk a képre és az “Adblock Image…” menüpontra kattintunk, majd konfirmáljuk blokkolási szándékunkat.

A flash animációk esetében csak a ezek mellett megjelenő “Adblock” fülre kell kattintanunk. Ha valamilyen scriptet akarunk letiltani, akkor kattintsunk a “Toolbar”-ban megjelenő ABP feliratú ikonra és válasszuk ki a blokkolni kívánt scriptet. Ugyanitt esélyünk van blokkolni a képeket, flash animációkat és egyéb objektumokat is.

Az instalálás is egyszerű, csupán válaszd ki a megfelelő nyelvű verziót és engedd, hogy a Firefox instalálja, majd indítsd újra.

És akkor itt vannak a jól megérdemelt linkek:
Mozilla Firefox
AdBlock PlusA hozzászólások lezárultak.