Gépírás tanulás játszva - Szoftver Tippek

Gépírás tanulás játszva

Korábban az egyik bejegyzésben már volt szó a gépírás fontosságáról, akkor a keybr.com weboldalról volt szó, amely nagyban megkönnyíti a gépírás tanulást. Most néhány érdekes online játékra szeretném felhívni a figyelmet, amelyek segítségével szórakozás közben tanulhatunk gépírni.

QWERT Warriors: http://cognitivelabs.com/word_shoot.htm
A játék lényege, hogy pusztítsd el a feléd masírozó ellenséget, mielőtt ő pusztít el téged. Neked csupán az ellenség nevét kell begépelned a bal alsó sarokban lévő kis dobozba, a karaktered céloz és lő. Ha elgépeled az ellenség nevét, akkor nem talál. Az idő elteltével a játék egyre gyorsabb lesz és egyre több, nagyobb tűzerejű ellenség jön.

Pepsi NEX – Maximum Typing: http://www.pepsi.co.jp/special/game2.html (törölték)
Emberünkkel a felénk lebegő jégkockákat kell széttörnünk, mielőtt azok találnák el karakterünket. Első pár pillanatban könnyebbnek tűnik, mint a QWERTY Warriors, hiszen itt nem kell szavakat begépelni, azonban a kockák egyre gyorsabban jönnek és mivel nem értelmes szavakat kell begépelni, szemünk folyamatosan a képernyőn kell legyen miközben őrült módon nyomkodjuk a megfelelő gombokat. Mindig az emberünkhöz legközelebb lévő jégkockát tudjuk csak széttörni.

Axis of Evil: http://bluedojo.com/publisher2/game31.php
A történet egyszerű, már-már egy hollywoodi akciófilmben is megállná a helyét: az Axis of Evil tagjai megtámadják Amerikát és sorban el akarják pusztítani a városokat. Nekünk meg meg kell védenünk őket begépelve a városokra kilőtt rakétákon megjelenő szöveget.1 Comment