Szoftver Tippek » Glass Notepad

Glass Notepad

A Notepad az egyik leghasznosabb alkalmazás, ami a Windows telepítésekor felkerül a gépre. Nekem még mindig a kedvenc PHP és HTML szerkesztőm, bár kicsit unalmas…

Tudom, hogy a szerkesztő kinézete nem számít, mert ugye dolgozni akarok benne, nem annak kinézetét bámulni, de én Linuxon is szívesebben dolgozok egy olyan Terminálba, amibe van némi eye-candy. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, egyszerűen csak jobb érzés.

Ha már te is unod a Notepad kinézetét, de fontos az egyszerűség és a sebesség, akkor próbáld ki a Glass Notepad nevű alkalmazást.

GlassNotepad

A Glass Notepad ugyanolyan egyszerű és gyors, mint a Notepad, csupán Aero témán jobban néz ki. Az üveg effekttus csupán Windows Vistán és Windows 7-en jelenik meg, de a szoftver használható korábbi Windows verziókon is. Szükség van a .NET Famework 3.5 installálására mielőtt használni szeretnénk, ha a framework még nem lenne telepítve.

Számomra picit zavaró, hogy mindig ugyanabban a méretben nyílik meg a szerkesztő, ami nekem nem kényelmes, így mikor megnyitom akaratlanul is az ablak méretezésével foglalkozok. Jó lett volna kilépéskor az ehhez hasonló adatokat egy konfigurációs fájlban tárolni, aztán a következő futtatáskor már azokat a beállításokat használni.4 Comments

  • Esetleg valami szintaxis kiemelésre is képes program nem érdekelne? :)
    Pl.: Notepad++ remek és OpenSource.

  • Már próbáltam a Notepad++ -t, de nem az igazi :( Assembly tanulás során használtam, amikor nagy segítséget nyújtott a sorok számozása, amit a sima Notepad nem tud…

  • Az ilyen multifunkciós notepadokkal csak az a baj, hogy valamennyire lehet formázni a szöveget, de az biztos, hogy nem egyszerű. Inkább használom az Office 2010 bétáját :)

  • Én a sebesség miatt használom őket, utálok várni amíg egy nagyobb editor, mint az Eclipse betöltődik. Még nem volt alkalmam kipróbálni az új Office-t, csak screenshotokat láttam, tényleg olyan gyors, mint ahogy az mondják?