Web 2.0-ás design elemek - Szoftver Tippek

Web 2.0-ás design elemek

Web 2.0

A Web 2.0 népszerűségének és sikerének köszönhetően ma már követendő divattá nőtte ki magát a designerek körében.
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem (még) tetszik a Web 2.0 köntös. Nem kimondottan csak a tükröződés fog meg, hanem inkább az új formák, méretek és színkombinációk.

Ebben a cikkben néhány olyan oldalt ajánlanék, amik segítségével pillanatok alatt készíthetünk professzionális web 2.0-ás design elemeket.

Stripe_Generator

A Stripe Generator egy online csík-generátor. Előnye, hogy nem csak vízszintes meg függőleges csíkokat generálhatunk, hanem még 6 különböző szögben megdölteket is. Amire sokan panaszkodnak, és engem is zavar, hogy a kép nem frissül automatikusan, minden módisítás után rá kell kattintani, hogy a módosítások megjelenjenek.

RoundedCornr

A RoundedCornrel, amint azt a neve is sugallja, kerekített sarkú dobozokat generálhatunk. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy nem egyetlen, nagy képet generál, hanem a dobozt több kisebb képre darabolja. A képek mellett CSS és HTML kódot is generál, amit a felhasználónak csak be kell illesztenie oldala forráskódjába, majd átírnia a sablon szöveget.

Badge Generator

Mivel Web 2.0-ás designunkról nem hiányozhat a “Web 2.0” vagy a “Beta” címke, ezért itt egy egyszerű és gyors Web 2.0-ás címke-generátor, a Badge Generator. Használatáról nem nagyon írnék, mert tényleg nagyon egyszerű, viszont felhívnám a figyelmet a letölthető címke-sablonokra (görgetni az oldal aljáig!)3 Comments