LEGO építmények Chromeban - Szoftver Tippek

LEGO építmények Chromeban

LEGO. Ki nem ismerné? Gyerekkoromban imádtam, bár néha komoly fájdalmakat tudott okozni, ha éppen ráléptem egy darabkára. De háztól kezdve autóig, repülőig minden elképzelhetőt építettünk, fantáziánknak csak a LEGO darabok mennyisége szabhatott korlátot. A LEGO 50 éve jelent meg először Ausztráliában, ezért hogy az 50 éves jubileum emlékezetes maradjon, a Google és a LEGO egy ugyancsak érdekes kis projekttel állt elő.

A BuildWithChrome.com ingyenesen elérhető bárki számára. A játék elkezdéséhez ki kell választanunk egy telket és máris alkothatunk. Telket egyelőre csak Ausztráliában, illetve Új-Zélandon választhatunk, talán később több kontinens is elérhetővé válik. Az oldal megtekintéséhez Google Chrome böngészőre van szükségünk, esetleg megpróbálhatjuk más HTML 5öt támogató böngészővel is.

Az elemek száma itt is korlátozott, egy kis progress bar mutatja, hogy még mennyi tartalék van. A magasság is korlátozott, egy bizonyos magasság elérése után már nem enged újabb elemet tenni. Ami hibát – ha valóban az – észrevettem, az az, hogy az elemek képesek lebegni. Például felépítettem egy oszlopot és a közepe tájáról elkezdtem kivenni az elemeket. Engedte, annak meg az lett az eredménye, hogy alól már nem maradt semmi, a teteje pedig csak lebegett.

Tényleg akár órákon át el lehet szórakozni legózással, azonban azt is észre kell vennünk, hogy a Google Chrome mennyire gyors még akkor is, ha 3D grafikával van dolga.A hozzászólások lezárultak.