HistoryBlock – Egyes oldalak blokkolása a böngészési előzményekből - Szoftver Tippek

HistoryBlock – Egyes oldalak blokkolása a böngészési előzményekből

Bár a legtöbb modern böngésző működik már “rejtett” módban, amikor ugye nem tárolja a sütiket, az oldalak nem kerülnek be a böngészési előzményekbe, szóval mondhatjuk, hogy a gépünkön nyoma se marad a látogatott oldalaknak. Persze én arra is lusta vagyok, hogy mindig inkognitó vagy private módra váltsak, így nagyon jól jön a HistoryBlock Firefox kiegészítő.

Na nem kell egyből rosszra gondolni, csupán van 1-2 fórum amit naponta többször is látogatok és nem szeretném ha egy-két emberen kívül más is tudná, hogy mivel foglalkozok és hogy mik érdekelnek. Hiába keresel rá a nevemre, más nickeket használok azokon az oldalakon :P

A HistoryBlock egy egyszerű Firefox kiegészítő, amit pillanatok alatt telepíthetünk és vehetünk használatba.

HistoryBlock

Sajnos nem kerül egy plus gomb sehova, se egy plus menüpont a Tools meü alá ahonnan egyszerűen kezelhetjük a blokkolni kívánt oldalakat. Az add-ons ablakban a History Block opció gombjára kattintva, majd a webcím begépelésével blokkolhatjuk vagy unblokkolhatjuk a weboldalt. Sokan gondolják majd, hogy a blokkolt oldalak átláthatósága érdekében jó lett volna egy lista, hogy a felhasználó láthassa, hogy mely oldalakat tette fekete listára, azonban ha olyas valakit engedünk a böngészőnk közelébe, aki egy kicsit is ért a dologhoz és megvan benne a kellő kíváncsiság, akkor pillanatok alatt leleplezheti titkunkat.A hozzászólások lezárultak.