Amazon hirdetések eltüntetése a Unity Dashből - Szoftver Tippek

Amazon hirdetések eltüntetése a Unity Dashből

Amint a 12.10-es verzióra frissítjük Ubuntu rendszerünk, észrevehetjük, hogy a Unity Dashben a megszokott találatok mellett hirdetések is megjelennek. Ezek az Amazonról megvásárolható termékek, jobbára ebookok, amelyek relevánsak a beírt kulcsszavunkra. Őszintén, nem tetszik, hogy már az operációs rendszerem is tele van hirdetésekkel, még ha ingyen is van, másrészt meg zavar, hogy egy teljes sávot elvesz a találati listámból. 

Szerencsére pont olyan egyszerűen távolíthatók el a Unity Lencsék, mint amilyen könnyen telepíthetők: Calculator Scope, Wikipedia Lens, csupán egyetlen parancsra van szükségünk. Terminálba futtassuk le a következő parancsot:

sudo apt-get remove unity-lens-shopping

Újraindítás vagy ki- majd bejelentkezés szükséges és voilà, nincs több Amazonos hirdetés. Sokkal letisztultabb a Dash, csupán a lényeg jelenik meg. Mark Shuttleworth blogján olvashatunk egy bejegyzést arról, hogy miért kerültek a Unity Dashbe Amazon hirdetések, továbbá megválaszol néhány olyan aggasztó kérdést is, mint hogy az Amazonnak tovább küldik-e a keresési szokásaink vagy sem.A hozzászólások lezárultak.