Android – Fényerősség gyors állítása - Szoftver Tippek

Android – Fényerősség gyors állítása

Az okostelefonok egyik legnagyobb hátránya, hogy viszonylag kevés ideig bírják az akkuk, túl hamar lemerülnek. A legakkugyilkosabb komponensek a WiFi és a GPS, de érdemes odefigyelni a képernyő fényerősségére is…

Általában ha minimálisra állítjuk a fényerősséget, akkor zárt helységekben jól látszik, azonban ha kimegyünk a szabadba vagy világosabb helységbe, akkor csak a saját tükörképünk látjuk. Ha maximumra állítjuk, akkor minden körülmények között megfelelő lesz, azonban rengeteg energiát fogyaszt és a telefonunk sokkal hamarabb lemerül, mint ha mindig csak annyira lenne erős a képernyő fénye, amennyi szükséges.
Ha odafigyelek és mindig váltogatom a képernyő fényerősségét, akár 1-2 napot is nyerek. Létezik egy ingyenes Android applikáció, amely annyiban könnyíti meg a dolgom, hogy nem kell mindig a beállítások menüből változtassam, ami elég nehéz ha nem látok semmit, mert éppen akkor toppantam ki az utcára. Egy egyszerű ikont tehetünk a “home” képernyőre, amely segítségével könnyedén változtathatjuk a képernyőnk fényerősségét.

Android programokAndroid programok

Telepítés:A hozzászólások lezárultak.