Eclipse – Visual Editor plugin telepítése - Szoftver Tippek

Eclipse – Visual Editor plugin telepítése

Mostanában elég sokat szórakozok JAVA-val és már elég régóta röhög rajtam mindenki, hogy még mindig “kézzel” készítem el a GUI-t. A Netbeans-nek van grafikus szerkesztője, amellyel tényleg nagyon egyszerűen létre hozhatunk egy GUI-t, de én az Eclipse-t jobban kedvelem és kényelmetlen egyszerre két editort használni…

Elég sok grafikus szerkesztőt próbáltam ki, de egyik se tetszett annyira, mint a Visual Editor. Sajnos volt pár sikertelen próbálkozásom amíg sikerült telepíteni, ugyanis minduntalan a régebbi verziót próbáltam az új Eclipse alá gyűrni, és nem igazán komálták egymást. Azonban ha valaki a megfelelő verziót próbálja telepíteni, akkor egyszerű a dolga.

Nyisd meg az Eclipse-t, a Help > Software Updates… > Available Software > Add Site ablaknál add a listához a következő oldalt:

http://update.soyatec.org/Ganymede/ve/1.4

Válaszd ki a VE-t, hogy az Eclipse telepítse és kattints az Install gombra.

eclipse_available_software

Fogadd el a feltételeket, majd adj kis időt, hogy az Eclipse letöltse és telepítse az új kiegészítőt. Ha megvan, akkor kérni fog, hogy indítsd újra a szerkesztőt. Újraindítás után máris használhatjuk a Visual Editor-t.

eclipseA hozzászólások lezárultak.