Firefox – Linkek megnyitása ugyanabban a fülben - Szoftver Tippek

Firefox – Linkek megnyitása ugyanabban a fülben

Véleményem szerint aki kitalálta, hogy szükség van a target=”_blank” tagre, az golyót érdemelt volna. A pop-upok és pop-underek után a legidegesítőbb dolgok a neten a target=”_blank” tages linkek, amelyek mindig új fülben nyílnak meg ha akarjuk, ha nem.

Nem értem, hogy miért biggyesztik egyesek még mindig a target=”_blank” taget a linkek mellé, mert ha nem akarok tovább maradni az oldalon, hiába nyílik meg a link egy új fülbe, az első mozdulatom az, hogy visszalépek az előzőre és morogva bezárom az oldalt.

Az új fülben megnyíló linkek okozta morgásokat azonban elég egyszerűen el lehet kerülni. Firefox felhasználók telepíthetik a TargetKiller kiegészítőt, ami a target=”_blank” és target=”_new” tageket veszi ki a linkekből, így minden oldal ugyanabban a fülben nyílik meg, amelyben rákattintottunk a rá mutató linkre. Természetesen ha új fülben akarjuk megnyitni, azt ugyanúgy, mint eddig, a jobbclick menüből kiválasztva a megfelelő opciót vagy a görgővel kattintva tehetjük meg.

targetkiller

A kiegészítő alapból mindkét target típust, a new-t és a blank-et is blokkolja, a beállításoknál (Tools > Add-Ons > TargetKiller > Options) pedig bővíthetjük a listát vagy akár törölhetünk is belőlük.3 Comments