Online Office 2010 - Szoftver Tippek

Online Office 2010

Még csak teszt fázisban van, de kipróbálhatjuk, illetve használhatjuk az Office 2010 online változatát, amely azt hiszem eleget tesz a legtöbbünk elvárásainak, hiába késett pár évet a Google Docs-hoz viszonyítva.

Az applikáció még csak test üzemmódban van, azonban bárki kipróbálhatja, csupán be kell jelentkeznünk a Windows Live accountunkkal és feltöltenünk egy Microsoft Word dokumentumot a Skydrivera. Mikor a fájlunk tulajdonságait nézzük, akkor a rendszer felajánlja, hogy kipróbálhatjuk az új applikációt, amely segítségével Office dokumentumainkat online is létrehozhatjuk, szerkeszthetjük, megnézhetjük vagy akár meg is oszthatjuk másokkal:

OnlineOffice2010

Naná, hogy ki akarjuk próbálni és el is fogadjuk a feltételeket:

OnlineOffice2010_2

Most már megjelenik a View opció is a fenti menüben. Egyelőre még csak megnézni lehet a Word dokumentumokat, szerkeszteni nem.

OnlineOffice2010_3

Bár Word dokumentumokat még nem lehet online szerkeszteni, be kell látni, hogy nagyon jó lett a Microsoft Office online verziója. Aki már használta az Office termékeket, az pillanatok alatt hozzá fog szokni, ugyanis a user interface szinte megegyezik a hagyományos Office alkalmazásokéval. További screenshotok:

OnlineOffice2010_5OnlineOffice2010_6OnlineOffice2010_72 Comments