Google Chrome 3 - Szoftver Tippek

Google Chrome 3

Alig pár nappal azután, hogy a Google böngészője betöltötte az egy évet, megjelent a böngésző 3.0 stabil verziója, ami a nagyobb sebesség mellett néhány hasznos újítást illetve javítást is tartalmaz.

Hiába jóval gyorsabb a böngészés a Chromeal, mint Firefoxxal, nálam még mindig nem elsődleges böngésző, bár jó úton halad, hogy az legyen. Az új verzió 25%-al gyorsabb lett a Chrome 2.0-nál, ami már eleve igen fürge volt. Újításnak számít a HTML 5 támogatása, így a Chrome 3 már tud mit kezdeni a <video>, <audio> és <canvas> tagekkel.

Kisebb változások történtek a user interfacen is, így kellemesebbé téve a böngészést. A legnagyobb újdonságnak számít, hogy végre a böngészőből változtathatjuk annak kinézetét. Egyelőre viszonylag kevés és nem igazán tetszetős témák közül válogathatunk, de remélhetőleg a jövőben a témák száma megnő, illetve azok minősége javulni fog.

Chrome3

Igencsak kellemes meglepetés, hogy végre az új tab oldalon megjelenő thumbnailek drag-and-drop segítségével rendezhetők, valamint egyszerűen eltávolíthatók. Az új fül megnyitásakor megjelenített oldalak képeinek és linkjeinek Firefoxban a Google Toolbar használatakor történő rendezésére és törlésére már volt lehetőségünk korábban is, így ideje volt ezt a Chromeban is lehetővé tenni.

Chrome3_2

Számomra igencsak hasznosnak tűnnek az omniboxban megjelenő ikonok, amelyek jelzik, miszerint egy adott kulcsszóra való keresést, korábban látogatott oldal látogatását, esetleg valamelyik korábban bookmarkolt oldal látogatását ajánlja a Chrome.

Chrome3_3

Csak így tovább! Amint megjelennek a Chrome kiegészítők elsődleges böngészőmmé fog előlépni a Chrome :)A hozzászólások lezárultak.