Új Google Labs találmány: Google Fast Flip - Szoftver Tippek

Új Google Labs találmány: Google Fast Flip

A Google Labs egy új web alapú applikációt fejlesztett ki, amely segítségével rálelhetünk a legújabb hírekre és újdonságokra, valamint megoszthatjuk azokat másokkal. A Google Fast Flip olyan érzést kelt a felhasználókban, mintha egy napilapot vagy kedvenc magazinjukat lapoznák.

GoogleFastFlip1

A Fast Flip főoldalán a hírek kategória, topik, forrás szerint vannak csoportosítva, valamint választhatunk a legfrissebb, legnépszerűbb, stb hírek közül is. Ha tetszik valamelyik cikk, akkor rákattintva megnyithatjuk azt. A jobbra és balra mutató nyilakra kattintva olvashatunk további cikkeket a választott kategóriában.

GoogleFastFlip2

Az oldalak közti lapozás nagyon gyors, bennem tényleg hasonló érzést keltett, mint mikor egy magazint lapozok: elolvasom a címet és az első 2-3 mondatot, nem érdekel, tovább… és tovább… és tovább, amíg végre akad valami ami érdekel is. És itt kezdődnek a hiányosságok… A Fast Flip nem magát a weboldalt mutatja (nem, nem AJAX, pedig nagyon elegáns lenne), hanem csak screenshotokat készít a cikkekről és azokat jeleníti meg. Gondolom csak így sikerült elérni, hogy a lapozás ennyire gyors legyen, de így nem működnek a linkek, flash médiák és gyakran a bejegyzés csak egy része látható, szóval ha tovább szeretnénk olvasni vagy csak a linkre kattintani, akkor bizony be kell tölteni az oldalt, amelyen a bejegyzést publikálták. Hát így már nem is olyan vagány az egész… Szerintem ami belőle hiányzik az az AJAX, még ha kissé lassabb lenne az egész is, bár a lapozás sebességének megtartása érdekében a Google cache-elhetné az oldalakat. Esetleg az alatt az idő alatt amíg mi egy cikket nézünk, addig betölthetné az előző és következő oldalt is, így talán észrevehető se lenne a sebességkülönbség a mostani és egy AJAXos verzió között. De nem okoskodni akarok, dicséretre méltó amit a Google csinált, csak nekem nem jön be ez a képes megoldás…4 Comments