Online stratégiai játék: Zandagort - Szoftver Tippek

Online stratégiai játék: Zandagort

Július végén indult el a Zandagort nevű böngészőben játszható űrstratégiai játék. A játék bő egy éves fejlesztése nyílt rendszerben történt: a leendő játékosok a zandagort.blog.hu-n folyamatosan nyomon követhették, és bele is szólhattak, amit számtalanszor meg is tettek.

Ha regisztrálsz, induláskor kapsz egy bolygót, ahol az ökoszférával összhangban fenntartható gazdaságot kell felépítened. Később nekivághatsz más bolygókat is meghódítani. Közben szövetséget köthetsz más játékosokkal, kereskedhetsz velük, háborúzhatsz ellenük, kémkedhetsz utánuk. Végül azonban megérkezik az idegen hódító, Zandagort, és elválik, hogy az emberiség, belső háborúskodásai ellenére, képes lesz-e összefogni és felvenni ellene a harcot.

zanda_nemesis zanda_map

Bár ez így elsőre egyszerűnek hangzik, a játék viszonylag összetett. Ügyelned kell arra, hogy a bolygód ökoszférája ne omoljon össze. Ahhoz, hogy eljuss az űrhajózásig, komoly gazdaságot kell felépítened, a fűrészmalomtól a műanyag- és félvezetőgyárig. Ha gyorsabban akarsz fejlődni, érdemes benézned a tőzsdére, hogy eladd, amiből fölösleged van, és az így szerzett pénzen vásárolj. Ahhoz, hogy hosszú távon esélyed legyen, kutatnod kell, hogy az összesen 18 űrhajótípus mindegyikét gyárthasd. Hogy fel tudd mérni az ellenségeid erejét, hírszerző tevékenységet kell folytatnod.

Akkor is van esélyed, ha később indultál. Egyrészt a kezdők védelmet kapnak, így amíg csak egy bolygód van, és nincsenek űrhajóid, nem tudnak megtámadni. Másrészt jó pár szövetség közül választhatsz, akik segítenek fejlődni, jótanácsokkal és nyersanyagokkal, és megvédenek, ha szükséges.

A játék a zandagort.hu címen érhető el.1 Comment