Web alapú SQL designer - Szoftver Tippek

Web alapú SQL designer

Ha komolyabban vagy gyakrabban foglalkozol adatbázis tervezéssel, akkor biztosan van már egy kedvenc alkalmazásod amiben otthon érzed magad, így biztosan nem is fogod lecserélni a most bemutatásra kerülő eszközre, de azért vess rá egy pillantást…

A WWW SQL Designer egy ingyenes web alapú adatbázis tervező alkalmazás. Nagyjából ugyanazt tudja, mint telepítős testvérei, de természetesen több hátránya van velük szemben, mint előnye.

wwwsqldesigner

Ugyanúgy mint a telepíthető alkalmazások esetében, itt is ugyanúgy hozhatunk létre táblákat, választhatunk típusokat, kulcsokat választhatunk ki vagy beállíthatjuk a táblák közti kapcsolatokat. A félkész projekteket XML formátumba menthetjük el és később importálhatjuk azokat, hogy folytassuk.

A legnagyobb hátránya, hogy nem képes közvetlenül az adatbázisra kapcsolódni, így ha készen vagyunk csak egy SQL scriptet generálhatunk, amit egy másik szoftverrel kell lefuttassunk, amivel közvetlenül az adatbázisra kapcsolódhatunk. Ugyancsak a hátrányok közé tartozik, hogy eléggé lassú benne a munka, hiszen hiányoznak a jobbklikk menü elemei és a gyorsbillentyűk.

Nem hiszem, hogy valaki is lecserélné erre az eszközre kedvencét, de érdekes és vészhelyzetben még nagyon jól jöhet :)A hozzászólások lezárultak.