Szoftver Tippek » Web alapú SQL designer

Web alapú SQL designer

Ha komolyabban vagy gyakrabban foglalkozol adatbázis tervezéssel, akkor biztosan van már egy kedvenc alkalmazásod amiben otthon érzed magad, így biztosan nem is fogod lecserélni a most bemutatásra kerülő eszközre, de azért vess rá egy pillantást…

A WWW SQL Designer egy ingyenes web alapú adatbázis tervező alkalmazás. Nagyjából ugyanazt tudja, mint telepítős testvérei, de természetesen több hátránya van velük szemben, mint előnye.

wwwsqldesigner

Ugyanúgy mint a telepíthető alkalmazások esetében, itt is ugyanúgy hozhatunk létre táblákat, választhatunk típusokat, kulcsokat választhatunk ki vagy beállíthatjuk a táblák közti kapcsolatokat. A félkész projekteket XML formátumba menthetjük el és később importálhatjuk azokat, hogy folytassuk.

A legnagyobb hátránya, hogy nem képes közvetlenül az adatbázisra kapcsolódni, így ha készen vagyunk csak egy SQL scriptet generálhatunk, amit egy másik szoftverrel kell lefuttassunk, amivel közvetlenül az adatbázisra kapcsolódhatunk. Ugyancsak a hátrányok közé tartozik, hogy eléggé lassú benne a munka, hiszen hiányoznak a jobbklikk menü elemei és a gyorsbillentyűk.

Nem hiszem, hogy valaki is lecserélné erre az eszközre kedvencét, de érdekes és vészhelyzetben még nagyon jól jöhet :)A hozzászólások lezárultak.