Google Browser Size – Mennyit látnak a látogatók az oldaladból? - Szoftver Tippek

Google Browser Size – Mennyit látnak a látogatók az oldaladból?

Az első dolog amire felhívták a figyelmem miután komolyabban belevágtam a webszerkesztésbe, az az oldal mérete volt, hiszen nem mindenki használ akkora felbontást mint én. Persze nem lehet minden méretre külön-külön oldalt készíteni, így én azóta is a leggyakrabban előforduló felbontást veszem figyelembe egy új oldal létrehozásánál. A Google Browser Size segítségével láthatod, hogy a felhasználók mennyit látnak az oldaladból különböző felbontásokat használva…

A Google Browser Size egy újabb Google Labs szolgáltatás, amely képet ad arról, hogy a látogatóid mennyit látnak a weboldaladból. Az applikáció a saját oldaladra húz egy átlátszó réteget és azon tűnteti fel az információkat.

Google_Browser_Size

Vegyünk egy példát, a 90% azt jelenti, hogy a látogatók 90%-ának akkora vagy nagyobb a böngésző mérete, tehát azt a részt biztosan látják. A maradék 10%-nak kisebb a browser mérete, tehát azt a részt nem láthatják teljes egészében.

Az új eszköz nagyban segítheti a webmesterek munkáját, hiszen úgy helyezhetik el a weboldal elemeit, hogy a fontosabbak mindig láthatók legyenek scrollozás nélkül is, így növelve az átkattintási arányt hirdetések esetében vagy a feliratkozók számát ha hírlevélről beszélünk.A hozzászólások lezárultak.