Szoftver Tippek » Media Player 11 és Firefox

Media Player 11 és Firefox

Úgy látszik, hogy Bill bácsi ismét kiszúrt a Firefox felhasználókkal: a Windows Media Player 11 installálása után a Firefox képtelen lejátszani egyes weboldalon megjelenő videókat, míg Internet Explorerrel semmi gond nincs. Szerencsére van megoldás a problémára.

Talán észrevettétek, hogy a Firefox plugin hibára panaszkodik, de kudarcot vall, amikor azt installálni akarja. Úgy látszik, magunkra maradtunk. Szerencsére a megoldás nem ördöngős, csupán 3 hiányzó DLL fájlt kell letöltenünk és a megfelelő helyre másolnunk:

1. npdsplay.dll: Letöltés
2. npwmsdrm.dll: Letöltés
3. npdrmv2.dll: Letöltés

Ha megvannak a fájlok, akkor másoljuk azokat a Media Player könyvtárába (alapértelmezett: C:\Program Files\Windows Media Player)

Készen is vagyunk, mostmár nem lesz gond a videók lejátszásával Firefox használata során sem…4 Comments

  • te jó ég, mit összeszenvedtem vele, és vissza kellett állítanom a korábbi verziót.
    Azóta sem mertem frissíteni

  • Én csak az “eye candy” miatt frissítettem, az új verzió semmi olyat nem tartalmaz, amire szükségem lenne és azt ne tudná a régebbi is. Telepítés után a fenti módszerrel sikerült videókat lejátszani Firefoxban, de eléggé torzak. Inkább használjátok a port25-ös fiúk pluginját: letölt

  • Mielőtt telepítem, rákérdezek:
    a hazai TV-k internetes(archív, online) adásait lehet a port25-össel nézni?

  • Amennyiben a Media Player régebbi verziójával lehetett, igen. A port25-ös plugin csak annyit tesz, hogy Firefoxba megnyithatjuk a videókat MP segítségével.