Új GMail téma - Szoftver Tippek

Új GMail téma

A Google nemrégiben tett elérhetővé egy újabb témát a Google Calendar és a GMail felhasználók számára, amely megegyezik a legújabb projektjük, a Google+ kinézetével. Már megszokhattuk, hogy a Google folyamatosan fejleszti meglévő és jól működő applikációit és az esetek többségében sikerül kellemes meglepetéseket okozni a felhasználóknak. Ez most sincs másként, a GMail egy újabb lenyűgöző témával bővült…

A Googletől már megszokhattuk, hogy designjai egyszerűek és felhasználóbarátok. Ez alól az új Gmail téma se kivétel, a kinézet egyszerű és aki először látja az inboxot, annak is olyan érzése lehet, mintha már hónapok óta használná: minden kéznél van, átlátható és egyetlen olyan elemet se tartalmaz, amely fölösleges lenne usability szempontból:

A conversations rész is lenyűgöző, egyszerű és könnyen használható, talán a jobb oldalon megjelenő hirdetések zavarnak picit, de végső soron nem várhatjuk el, hogy mindent ingyen és reklámmentesen kapjunk.

Az új témákat a GMail beállításoknál választhatjuk ki, a Themes szekcióból, amely két új elemmel bővült:

  • Preview (Dense)
  • Preview

A két téma között annyi különbség van, hogy a Dense verzió egy picivel “sűrűbb”, valamivel kisebbek az elemek, így kisebb felbontású monitorokon jobban mutat. Nekem nagyon tetszik a sima Preview téma, igaz, hogy jelenleg 1600×1200-as felbontáson nézegetem, kíváncsi vagyok mennyire lesz majd átlátható egy kisebb felbontású képernyőt használva…A hozzászólások lezárultak.