Windows Experience Index növelese - Szoftver Tippek

Windows Experience Index növelese

A Windows Experience Index scrore egy szám Vistán 1.0-tól 5.9-ig, Windows 7-en 1.0-tól 7.9-ig amivel a Windows a géped osztályozza. A rendszer a processzort, 2D és 3D grafikát, valamint a lemezt osztályozza. A base score ezeknek a minimuma. Normális ember nem nagyon foglalkozna vele, de én minden bizonnyal nem vagyok az és mindenképpen többet akartam, sokkal többet…

Alapból 2.3-at kapott a laptopom, amit én keveslettem, így mindent megtettem, hogy “becsületes úton” megnöveljem. A rendszerem ennél gyorsabb már nem is lehet két webszerverrel és még egy rakás haszontalan szoftverrel, az aero-t is kikapcsolva megkaptam a 3.0-át.

Windows_Experience_Index_Novelese_1

Mint mondtam normális ember nem foglalkozik vele, most elég gyors a rendszerem, de még mindig zavart az a 3.0, így muszáj volt átállnom a sötét oldalra… Gyere te is, van sütink :)

Ha te is szeretnél egy nagyobb számot látni a mostani helyett, akkor nincs más dolgod, mint a C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore könyvtárban megkeresni az utoljára létrehozott fájlt és szerkeszteni a 13.-20. sorokat.

Windows_Experience_Index_Novelese_2

Nem kell tökéletesnek lennie, már így is egész jó:

Windows_Experience_Index_Novelese_3

Gondolom most a te fejedben is megfordult, hogy gép eladáskor milyen hasznos is lehet (vagy csak én vagyok ilyen gonosz?), de az már szemétség lenne…A hozzászólások lezárultak.