Documentary.net – legálisan feltöltött dokumentum filmek - Szoftver Tippek

Documentary.net – legálisan feltöltött dokumentum filmek

Az igazság az, hogy rengeteg dokumentum filmek téma köré épített oldal létezett és létezik, viszont nem mondhatók hosszú életűeknek. A baj az, hogy innen-onnan összeszednek mindenféle videókat, valahova felpakolják és készítenek egy oldalt mellé, aztán a videómegosztó oldalak szépen sorjában törlik a videókat szerzői jogok megsértése miatt, így mire valami érdekesebb dokumentum filmre bukkanunk, arra lehet, hogy már régen törölték, bennünket pedig csak egy hibaüzenet fogad…

Szerzői jogok szempontjából a documentary.net másnak tűnik, mint a többi dokumentum filmeket megosztó weboldal, hiszen próbálnak csupán legális forrásokat használni:

“We offer legal high quality documentaries to stream and download for free. Only the best films get selected by us to guarantee quality content. Our docs educate, entertain, inform, teach, shock, explain. You get deeper insights, increase your knowledge and maybe gain some new perspectives.”

Az oldal amúgy rendben van, a Browse Documentaries menüpont alatt találhatjuk a dokumentum filmek kategória listáját, mint például állatok, történelem, politika, természet, média, zene, stb. Természetesen a tagek se hiányoznak, így könnyedén rábukkanhatunk azon videókra amely a minket érdeklő témakörben kerültek fel.

A videók jó minőségűnek mondhatók és a világ bármely pontjáról nézhetők, nem találjuk szemben magunk olyan üzenetekkel, mint “Az alábbi videó az ön országában nem elérhető”. Így első ránézésre tetszik az oldal, főleg hogy tudom, 1-2 hónap múlva nem tűnik el és a videók is még sokáig nézhetők lesznek.A hozzászólások lezárultak.