Online PDF szerkesztő - Szoftver Tippek

Online PDF szerkesztő

Egyre nehezebben veszem rá magam, hogy bármilyen szoftvert is telepítsek a gépemre, főleg ha csak egyszeri használatra van rá szükségem, vagy nagyon ritkán használnám, inkább keresek ingyenes online alternatívát. Nagyon ritkán kell valamilyen PDF dokumentumot szerkesztenem, ezért nincs is PDF szerkesztő telepítve a számítógépemre és igazából egy egyszerű feladat elvégzéséért nem is érdemes telepíteni. 

A Sejda egy ingyenes online PDF szerkesztő, amely segítségével pillanatok alatt végezhetünk el alapvető műveleteket PDF dokumentumainkon. A nehezen észben tartható cím mögött egy viszonylag egyszerű weboldal áll, amely lehetővé teszi néhány alapvető művelet elvégzését PDF dokumentumainkon, regisztráció nélkül.

PDF szerkesztő

Az fenti képen a Sejda PDF szerkesztő főoldala látható, ahonnan kiválaszthatjuk, hogy milyen műveletet szeretnénk végrehajtani a PDF dokumentumunkon.  A fejlesztők folyamatosan új funkciókkal bővítik a web applikációt, így érdemes vissza-vissza térni az oldalra és kipróbálni az új PDF szerkesztési opciókat. Egyik kedvenc funkcióm az Encrypt, amely segítségével jelszóval védhetjük le a PDF fájlunk, így hiába kerül rossz kezekbe, a dokumentum tartalmát nem olvashatják. A Decrypt művelet során pedig megszabadulhatunk a biztonsági korlátozásoktól.

Ez az ingyenes PDF szerkesztő azonban olyan műveleteket is lehetővé tesz, mint PDF dokumentumok összefűzése és szétdarabolása. Képes az egyes oldalak elforgatására is, ami igazán hasznos lehet olyan oldalak esetében, amelyek képekből állnak. Néhány letölthető ebook esetében biztosan kapóra jön majd ez a funkció, de a Sejda segítségével elméletileg a szöveget is kinyerhetjük a megadott PDF dokumentumból, amit majd szöveges állományként letölthetünk és szerkeszthetünk, a rövid tesztem során azonban ez egyszer sem jött össze, csupán egy “failed processing” hibaüzenetet jelenített meg az applikáció.A hozzászólások lezárultak.