GIF animációk készítése online - Szoftver Tippek

GIF animációk készítése online

Bár az animált GIF-ek már jó ideje kezdtek kimenni a divatból, még mindig viszonylag nagy népszerűségnek örvendenek, főleg kezdő weblap építők köreiben. De nagyobb látogatottságú oldalakon is hasznosnak bizonyulhatnak, ha egymás után váltakozó képeket szeretnénk beilleszteni, de nem szeretnénk JavaScript sliderekkel vagy Flash animációkkal lassítani az oldal betöltődését, például egy reklám banner megjelenítése esetében.

A Mothereffing Animated GIF egy nagyszerű online eszköz egyszerű GIF animációk készítésére. Az applikáció roppant egyszerű, a drag-and-drop funkcionalitásnak hála könnyedén tölthetjük fel a képeket, amiket az animációnkban használni szeretnénk. A képeket nem szerkeszthetjük, nem adhatunk hozzájuk speciális effektusokat, de lehetőség van az elforgatásukra. A képek feltöltését követően csak annyi a dolgunk, hogy megadjuk a végső gép szélességét és a frame-ek váltakozása közti időt, majd az “Animate” gombot lenyomva az applikáció elkészíti a GIF animációt a feltöltött képekből.

GIF animáció készítése online

Egyszerű GIF animációk elkészítésére tökéletes, pillanatok alatt el is végezhetjük a feladatot, de ha csak egy kicsivel is bonyolultabb animációt szeretnénk készíteni, mondjuk a frame-ek váltakozása közti idő ne legyen állandó, akkor sajnos nem ez a megfelelő eszköz… De reméljük, hogy a jövőben több hasznos funkcióval is bővülni fog.

Animált GIFA hozzászólások lezárultak.